Alpha historie

Over de groeistrategie van Alpha Groep schreef een klant eens:
"Het leuke van Alpha Groep is dat ze een nieuwe dienst eerst intern voor hun eigen bedrijven ontwikkelen. Pas als ze het eenmaal goed in hun vingers hebben, bieden ze het hun klanten aan en dan werkt het ook. Zonder kinderziektes en dat geeft rust."

Array Timeline
1980

Alpha Groep start in Capelle aan den IJssel met het reconditioneren en chemisch reinigen van textiel. Dan heet Alpha Groep nog Abos B.V. Al snel beheert Alpha Groep diverse stomerijen in heel Nederland. Het bijbehorende machinepark komt in eigen beheer. Dat is het begin van Alpha Techniek.

1982

De activiteiten breiden uit. Vanuit de textielverzorging ontwikkelt zich een lijn in promotionele textiel en later relatiegeschenken en premiums.

1986

De activiteiten blijven toenemen. Specialistisch werk, zoals bijvoorbeeld vastgoedexploitatie en koeltechniek.Het enkele jaren oude bedrijfspand is al weer te klein en er volgt een uitbreiding van kantoor-, opslag- en productieruimte.

1988

Alpha Groep heeft meer ruimte nodig en vindt die in Oud-Beijerland. Er verrijst een nieuwe bedrijfshal op een uitstekende locatie Alpha Vervoer heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardig logistiek bedrijf, dat is gespecialiseerd in (hangende) opslag en transport van kleding.

1998

De groei van de dienstverlening zet zich voort: Voorraadbeheer voor Alpha-klanten, nu aangestuurd via internettoepassingen. Alpha 2 wordt gebouwd: voor 2000m2 extra opslagcapaciteit. In het daaropvolgende jaar behaalt de groep diverse certificeringen, waaronder ISO en STEK.

2005

25 jaar Alpha Groep! De bouw van Alpha 3 op Industrieterrein De Hoogerwerff wordt afgerond, daarmee is opslagcapaciteit nog eens vergroot is met 6000 m2.

2006

Alpha Textielveredeling plaatst een kledingsorteermachine voor hangende kleding in verband met toenemende behoefte aan orderpick activiteiten.

2007

Alpha Groep is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim honderd vaste medewerkers. De verbouwing van het hoofdkantoor aan de Pascalstraat wordt afgerond. Daarmee is voorzien in de behoefte van meer kantoor- en vergaderruimten.

2008

Begin 2008 bouwt Alpha Beheer nog een nieuwe oplagloods, Alpha 4. Tegenover Alpha 3 aan de Aston Martinlaan in Oud-Beijerland

De moderne bedrijfspanden op twee verschillende industrieterreinen liggen strategisch t.o.v. de belangrijkste knooppunten van de verschillende vervoersmodaliteiten (15 km van Rotterdam). Daarnaast heeft Alpha samenwerkingsverbanden in een wereldwijd netwerk.

2012

Ook in minder positieve economische tijden lukt het Alpha Groep activiteiten uit te breiden en kansen te benutten. In verband met groeiende internationale contacten wordt het AEO certificaat behaald. Als Authorised Economic Partner verstevigt Alpha Textielveredeling haar positie in de logistieke keten. Daarnaast behaalt Alpha Textielveredeling het certificaat ISAE 3402.

2015

Geheel in lijn met de ontwikkelingen in de e-commerce markt groeit Alpha Groep sterk mee met haar fulfiment activiteiten. Optimalisatie van de retourzendingprocessen heeft de volle aandacht gekregen. De snelle toename in E-Logistics van retourlogistiek en de EU regelgeving op dit gebied vragen adequate maatregelen en inventiviteit.

2019

Vandaag de dag heeft Alpha zich gespecialiseeerd in een zestal branches: Metaalontvetting, Klimaattechniek, Triltechniek, Fashion Logistics, Fashion Reconditionering en Promogifts. Binnen deze zes activiteiten van de Alpha Groep is sprake van gezonde omzettoename, nieuwe klanten en is de personele bezetting daar waar nodig uitgebreid. Inmiddels werken er ruim 150 mensen bij Alpha Groep en deelnemingen. In 2019 wordt het nieuwe logo van Alpha Groep geintroduceerd, op weg naar nieuwe kansen.

Alles begint bij Alpha

Alpha Groep
Pascalstraat 12
3261 LS Oud-Beijerland

Heeft u vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op via:
0186 - 61 80 77 of stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..